Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Rac Twente is een vereniging die ontstaan is in 1985 met als doel alle facetten die te maken hebben met autosport te organiseren of mogelijk te maken middels ondersteuning.
Al met al 35 jaar ervaring in de autosport.

In de eerste jaren is met name de nadruk komen te liggen op de kaartleesritten en de rallysport.

De laatste jaren is deze insteek licht veranderd doordat we ook gevraagd worden voor inzet tijdens 4×4 wedstrijden

Omdat een evenement nu eenmaal niet zonder vrijwilligers kan is vanuit onze vereniging een constant aantal vrijwilligers nodig en de laatste jaren zijn er steeds meer vanwege de toenemende veiligheidseisen die door de (gemeentelijke) instanties aan evenementen wordt opgelegd.

Wat doen wij nu als vereniging?

Wij worden ingezet als marshall tijdens de evenementen zoals deze op de KNAF kalender sectie rallies staan, afhankelijk van de economische situatie zijn dit er gemiddeld 8 per jaar.

Maar hier blijft het niet bij, door de uitstekende opleiding van de KNAF hebben ondertussen ook buitenlandse organisatoren te weg naar ons weten te vinden. In Duitsland nemen wij deel aan het WRC, Rally Sullingerland en de Gronegau Rally. In de Belgie zijn de Omloop van Vlaanderen en de Rally van Ieper een vaste waarde op onze jaarlijkse kalender.

Ook komt regelmatig een vraag vanuit de 4×4 sectie om te helpen tijdens hun evenement, een totaal andere beleving dan de rallysport maar wel met net zoveel beleving en plezier voor deelnemer als official. Vanuit de officialcommissie worden er jaarlijks opleidingen gegeven waarbij er voor elk niveau een opleiding voorhanden is.

Voor de inzet van marshalls ontvangen wij een vergoeding van de organisator. deze vergoeding gebruiken wij om onze vaste lasten te betalen en om deze in te zetten voor leuke dingen voor onze marshalls.

Als vaste lasten kennen we lidmaatschapsgeld KNAF, Kamer van Koophandel kosten, Providerkosten website en de kosten voor official avonden voorafgaand aan een evenement.

Het geld dat resteert besteden we aan b.v. kleding, feestavond en aanschaf van materiaal die het leven van een official makkelijker maakt als deze langs de kant staat.

Wat vragen wij van een marshall ?

  • we zien graag dat als je lid wordt, dat je toch zeker aan de helft van de evenementen op onze kalender deelneemt,  dit zorgt ervoor dat wij de organisatoren weer kunnen bijstaan.
  • dat je de opleiding volgens de KNAF eisen voor een basisofficial doorloopt.
  • het in bezit hebben van een auto is wel een handige voorwaarde
  • goed om kunnen gaan met grote ( en soms lastige) groepen publiek
  • actief zijn in het verenigingsleven door een bijdrage tijdens een evenement

Om het geld hoef je het niet te laten, wij kennen geen lidmaatschapsgelden!!!!

Wil je een keer proeven aan het gebeuren rondom een rally, dat kan. Vul dan ons contactformulier in en 1 van onze bestuursleden neemt contact met je op.

Mocht je een keer willen proeven aan het werk van een marshal, dat kan. Mail naar één van de bestuursleden en dan regelen we dat je een keer mee kunt op een zgn. daglicentie.

met sportieve groet,

RAC-Twente